Verbetering en vooruitgang

In 2015 introduceerden wij de Progress Monitor zeugenhouders, in 2016 gevolgd door de Progress Monitor Vleesvarkenshouders. Met trots melden wij u dat er al meer dan driehonderd bedrijven deelnemen aan de Progress Monitor van Topigs Norsvin en Varkens KI Nederland. En de eerste resultaten van 2016 zijn bekend.

Momenteel doen ruim 280 bedrijven met in totaal ruim 170.000 zeugen mee aan de Progress Monitor zeugen. Vijftig bedrijven met in totaal 170.000 vleesvarkens nemen deel aan de Progress Monitor vleesvarkens.

Tweemaal per jaar ontvangen de bedrijven die deelnemen een vergelijking van actuele gegevens uit de Progress Monitor. Een vergelijking van behaalde resultaten van individuele deelnemers met vergelijkbare varkenshouders en met de best presterende bedrijven binnen deze groep. Een goede manier om uw resultaten te spiegelen aan die van vergelijkbare bedrijven. Ook krijgen de deelnemers elk half jaar een bijlage met een analyse of de trends. Hieronder een grafiek als voorbeeld.

Uit de voorlopige gegevens van 2016 blijkt dat het aantal levend geboren biggen per worp verder doorstijgt. In grafiek 1 de trendlijn over de afgelopen vijf jaar.

Grafiek 1: Trendlijn aantal gespeende biggen per zeug per jaar.

Aanmelden
U kunt deelnemen aan de Progress Monitor door enkele instellingen van uw managementsysteem (Pigmanager of Farm) te wijzigen. Klik hier om de handleiding te downloaden. Tijdens de LIV in Venray informeren wij u graag over de mogelijkheden van de Progress Monitor.

Maakt u gebruik van een ander systeem dan Pigmanager of Farm dan kunt u contact opnemen met de AgroVision helpdesk: 0570 – 66 41 11 of servicedesk@agrovision.nl. Heeft u vragen over de Progress Monitor zeugen of vleesvarkens, neem dan contact op met uw Topigs Norsvin accountmanager.

Meer nieuws